Egy migránst fejbeverő fiatal állt bíróság elé

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állt tegnap bíróság elé Szegeden az a fiatal férfi, aki egy fakaróval kétszer fejbe vágott egy illegális bevándorlót a csengelei tanyájuknál. A megsérült marokkóihoz a fiú családja hívott mentőt.

Suki Zoltán

Arról kell majd döntenie a törvényszéknek, hogy mennyire volt súlyos a sérülés. Fotó: DM

Előkészítő üléssel kezdődött, majd rendes tárgylással folytatódott tegnap a Szegedi Törvényszéken annak a 19 éves férfinek a büntetőügye, aki még 2021 november 16-án éjjel vert fejbe egy fakaróval egy migránst a csengelei tanyájuknál.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a még most is iskolába járó fiatalt. A vádirat szerint a tanyán élő család aznap éjjel kutyaugatásra ébredt. Mivel rendszeresen migránsok járkáltak az otthonuknál, ezért az apjával kimentek megnézni, hogy mi történt. Közben a fiatal férfi egy egyméteres karót kapott fel, és a migránsok után ment. 

Amikor az egyikük szembe fordult vele, kétszer fejbe verte a karóval, mire a marokkói férfi összeesett. Amikor a fiatal látta, hogy baj van azonnal szólt az apjának, aki hívta a rendőröket, és a mentőket, közben pedig a fiú akkori barátnője fertőtlenítőszert, és tiszta ruhát vitt ki, hogy segítsenek a vérző fejű migránson.

Az ügyészség 1 év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést ajánlott fel az előkészítő ülésen, de ezt a vádlott és a védője nem fogadták el, ezért kellett rendes tárgyalást tartani. Azt kérték, hogy hallgassák meg a sérülés súlyosságával kapcsolatban az igazságügyi orvosszakértőt.

Ezután a korábbi tanúvallomásokat olvasta fel Kóbor Jenő bíró.

Ezekből kiderült, hogy mire a mentők kiérkeztek a marokkói férfi stabil oldalfekvésben volt, és a sebe is „alig” vérzett, vagyis mindent megtettek, hogy ne legyen komolyabb baja. Ennek ellenére koponyasérülései lettek, de speciális beavatkozásra nem volt szükség. Később kiengedték a kórházból, és már valószínűleg akkor elhagyta az országot. A per jövő márciusban folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában