Tárgyalás

2022.11.02. 11:40

Hat évet kapott a vascsöves gyilkos

Erős felindulásból elkövetett emberölés miatt hat év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki még tavaly egy vascsővel verte agyon a feleségét egy szegedi panzióban. A férfi a bíróság szerint alacsony értelmi szinten, a fogyatékosság határán áll, de nem elmebeteg, vagyis beszámítható.

Suki Zoltán

Többször ütött és szúrt a férfi, aki rálépett a nő nyakára is. Fotó: DM

Folyamatosak voltak a konfliktusok a között a nő és férje között, akit a férfi tavaly vert agyon egy szegedi panzióban – mondta Gaudi Tibor bíró szerdán, a Szegedi Törvényszéken, ahol ítéletet hirdettek a gyilkossági ügyben.

A férfit a törvényszék erős felindulásból elkövetett emberölés miatt hat év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet indoklásában az is elhangzott, hogy a hat kisegítő osztályt végzett férfi és a diplomás tanárnő között már a bűncselekmény előtt csaknem egy évvel megszakadt a házastársi kapcsolat, rossz viszonyban voltak. A férfi azonban ezt nehezen viselte. A nő közelében maradt, aki emiatt többször is feljelentette egyebek mellett zaklatás miatt. A bíróság korábban távoltartást is elrendelt, de a nő ez után is többször találkozott vele. A kapcsolatuk végül tavaly év elején szakadt meg, amikor a férfi hajléktalan lett. Abban a lépcsőházban húzta meg magát, ahol a nő lakott.

A tragédia végül áprilisban történt. Akkorra beszéltek meg egy találkozót a szegedi panzióban, aminek a szobájába a férfi a nő érkezése előtt felvitte a gyilkossághoz használt vascsöveket. A panzióban szexuális kapcsolatot is létesítettek, utána azonban a nő az egyik vascsővel támadt a férfire. A verekedés eldurvult. A férfi többször lesújtott a vascsővel, és addig ütötte és szurkálta a nőt, amíg az a földre nem került A férfi ezután a nő nyakára lépett, és az asszony meghalt. A férfi a tárgyalások alatt többször is arról beszélt, hogy a nő kisemmizte.

Az ügyész súlyosításért, a védelem felmentésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában