Megint a megyében próbálkoztak a legtöbben

S.Z.

Fotó: Havran Zoltán/MW

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 571 határsértőt tartóztattak fel az országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 csoportban 466 határsértőre bukkantak Kübekházán, Szegeden, Balástyán, Szőregen, Ásotthalmon, Röszkén, Öttömösön és Szatymazon.

Bács-Kiskun megyében ezúttal 33 határsértőt találtak. A két megye déli határánál 106 embert sikerült megakadályozni abban, hogy törvénytelenül Magyarországra lépjen.

Fejér megyében, Székesfehérvár külterületén 1; Győr-Moson-Sopron megyében, Várbalog külterületén két esetben összesen 17, Nagycenk külterületén 22, Sopronban 4; Pest megyében, Szigetszentmiklós külterületén két esetben összesen 4, Ócsa külterületén 12; Vas megyében, Szombathelyen két esetben 8; Budapesten három esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel.

Az illegális migránsok szír, török, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, eritreai, pakisztáni és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az ország szinte minden pontján találnak illegális migránsokat. Fotó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában