Szén-monoxid és lakástüzek adtak munkát a tűzoltóknak

Delmagyar.hu

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hódmezővásárhelyi családi házban csütörtökön délután. A megemelkedett koncentrációt a város tűzoltó is kimutatták. A berendezésnek köszönhetően senki sem sérült meg - jelezte a katasztrófavédelem.

Tűz volt két szentesi családi házban is csütörtökön. A Dósai Molnár utcában a tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki, míg egy Lázár Vilmos utcában az álmennyezet kapott lángra. Mindkét esetben a város hivatásos tűzoltói végezték el a beavatkozást, senki sem sérült meg.  

A katasztrófavédelem arra figyelmeztetett, hogy a balesetek viszonylag kis anyagi ráfordítással megelőzhetőek, hiszen a szén-monoxid-koncentráció emelkedését egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő megbízhatóan jelzi. Természetesen csak a megfelelő minőségű szén-monoxid-érzékelők tudják funkciójukat betölteni, és az is fontos, hogy a készüléket a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítsük. Fontos tudni, hogy ezeknek az érzékelőknek is van szavatossági idejük: öt-hét év után le kell cserélni azokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában