Súlyos sérültek

2022.11.15. 07:36

Tömegbaleset Zsana határában: 15 migránssal csapódott farakásba az autó a sűrű ködben - fotók

Összesen 11 mentőautó érkezett a helyszínre.

Delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

A rendelkezésre álló adatok szerint november 14-én 20 óra 40 perc körül az 5408-as számú úton, Zsana külterületén egy lengyel honosságú személygépkocsi eddig tisztázatlan okból farakásnak ütközött. A rendőrök kiérkezésükkor a járműben és annak közvetlen közelében összesen 15 fő külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgár embercsempészt.

Az autó Kiskunhalas irányából haladt nagy sebességgel Szeged felé, amikor a sűrű ködben egy balkanyarban letért az útról és egy hatalmas farakásba csapódott. Kiskunhalasról, Jánoshalmáról, Kiskunmajsáról, Kiskőrösről és Bácsalmásról, illetve Csongrád-Csanád megyéből összesen 11 mentőautó érkezett a helyszínre, valamint három tűzoltóegység is részt vett a mentésben, akik feszítővágóval szabadítottak ki több utast. Úgy tudjuk, hatan súlyosan, míg kilencen könnyebben sérültek, akiket Kiskunhalasra, Szegedre és Kecskemétre szállítottak. Miközben zajlott a mentés, egy osztrák rendszámú autót állítottak meg a forgalomirányító rendőrök. Mint kiderült, egy embercsempész és három migráns utazott a járműben akiket elfogtak a rendőrök.

Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában