Elhunyt munkáltatójuk felszerelését, autóját lopták el, csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A vásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

Delmagyar.hu

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték - tudtuk meg a rendőrség honlapjáról.

A férfiak munkáltatója 2021. májusában hunyt el. Ezt követően a gyanúsítottak a kulcsaival bejutottak a lakásába és a telephelyére is, ahonnan személyes tárgyait, illetve vállalkozása szerszámgépeinek egy részét eltulajdonították. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a korábbi alkalmazottak tovább dolgoztak a cég felszerelésével, járműveivel, az abból származó bevételt pedig megtartották. Emellett egyikük megszerezte az elhunyt autóját is. A jármű örökösének azt állította, hogy a cégvezető uzsorásoknál jelentős tartozást halmozott fel, melynek fejében át kellett adnia az autót. Az autóról adásvételi szerződést kötöttek, de nem fizetett érte és megtartotta azt magának.

A hódmezővásárhelyi rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában