Csongrád-Csanád vármegye

2023.01.06. 16:00

Csaknem ötszáz embert állított meg a határkerítés

Több mint 230 illegális bevándorlót találtak a rendőrök egy nap alatt Csongrád-Csanád vármegyében. Közben pedig elfogták annak az autónak a vezetőjét, aki halálos balesetet okozott a rendőrök elől menekülve az M5-ös autópályán.

Suki Zoltán

Az ország szinte minden részén találnak migránsokat. Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 279 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök egy nap alatt, csütörtökön az országban – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott összesítéséből. Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 237 migránst találtak Ásotthalmon, Szatymazon. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 4 csoportban 19 határsértőt tartóztattak fel Hódunán, Kiskunfélegyházán, Kunbaján és Nagybaracskán.

De találtak migránsokat Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Vas vármegyében is.

Ugyanezen a napon Bács-Kiskun vármegyében 6, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 484 embert tudtak megállítani a rendőrök és a határvadászok már a határkerítésnél.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, georgiai, indiai, líbiai, marokkói, orosz, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de nem voltak papírjaik. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Közben pedig elfogták a halálos balesetet okozó embercsempészt. Táborfalván az M5 autópályán csütörtökön délután akartak megállítani egy magyar rendszámú autót. A jármű azonban nem állt meg, és egy fának ütközött. A moldovai állampolgárságú vezető elmenekült. Őt végül Pusztavacson, az erdős részen helikopter és kereső kutyák segítségével sikerült elfogni. A hátra hagyott járműben hét illegális migráns utazott, közülük egy ember vesztette életét, ketten súlyos-életveszélyesen, mindenki más súlyosan vagy könnyebben sérült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában