Kétszáz határsértő jött a vármegyébe

Horgoson mindeközben újabb akciót hajtott végre a szerb rendőrség.

S.Z.

Folyamatos a migránsok utánpótlása a határ túloldalán, Horgoson is. Archív fotó: Havran Zoltán/MW

Összesen 233 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az ország területén szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 6 csoportban 199 határsértőt állítottak meg Ásotthalmon és Röszkén. Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 5 csoportban 11 migránst találtak Bugacon, Dunafalván, Kecskeméten, Petőfiszálláson és Tompán.

A biztonsági határzár Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig 80 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, egyiptomi, haiti, indiai, iráni, marokkói, szerb, szír, szomáliai, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz

A szerbiai Pannon RTV pedig közben arról számolt be, hogy újabb akciót hajtott végre a szerb rendőrség Horgoson. Három autóbusznyi migránst szedtek össze a település külterületén. A Horgos peremén, az autópálya másik oldalán található tanya azonban nem sokáig marad lakatlan. Az online lap szerint a helyiek üdvözlik a rendőrségi akciókat, szerintük az akcióknak köszönhetően a közbiztonság a faluban már jónak mondható, de a migránsok utánpótlása folyamatos.

A migránsok a falu környéki tanyákon és az erdőkben továbbra is bujkálnak a rendőrök elől. Távoltartásukat segíti az is, hogy egyre több lakatlan épületet bontanak le a határ közeli magyarok lakta falvakban, így már csak a környező tanyavilágban tudják meghúzni magukat az illegális bevándorlók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában