Csongrád-Csanád vármegye

2023.01.01. 18:10

Megyénkben nem okozott balesetet pirotechnikai eszköz

Két kigyulladt kukához riasztották a tűzoltókat megyénkben, a rendőrök pedig két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. A mentőknek volt a legtöbb dolga, egy sikeres újraélesztést végeztek szilveszter éjjelén.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

December 31. reggeltől január 1. reggelig 126 feladatot láttak el az életmentők Csongrád-Csanád vármegyében. A friss adatokat Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa osztotta meg lapunkkal január elsején, aki azt is elárulta, hogy szerencsére pirotechnikai eszköz okozta balesethez ezen a szilveszter éjszakán nem kaptak riasztást a dél-alföldi régióban.

Kiemelte, főként ittasság, agresszió okozta sérülések és belgyógyászati jellegű rosszullétek miatt kellett vonulniuk. Kérdésünkre elmondta, a vármegyében 20 főt szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt. Emellett egy közúti balesethez is riasztották a megyében szolgáló mentőket, akik egy sikeres újraélesztést is végrehajtottak szilveszter éjjel.

Az Országos Mentőszolgálat bajtársai egyébként 3 ezer 608 esetet láttak el szilveszterkor hazánkban. 188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak.

A tűzoltóknak azonban ennél jóval nyugodtabb volt szerencsére az év végi ünnep megyénkben. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Délmagyarországot arról tájékoztatta, hogy éjfél előtt 2 kigyulladt kukához riasztották a tűzoltókat a megyeszékhelyen, azonban más tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség szilveszterkor. Így a megye minden tűzoltója a laktanyában töltötte az éjfélt.

Országszerte egyébként 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez az év utolsó napján, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Legtöbbször kigyulladt tujákhoz, kukákhoz és égő tűzijáték-maradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó vagy épület gyulladt ki.

Csongrád-Csanádban a rendőrségre sem érkezett túl sok riasztás. Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság századosa elmondta, 2 névtelen bejelentést kaptak petárdázás miatt, de mire a helyszínre értek, már senkit és semmit sem találtak. Emellett 2 esetben intézkedtek ittas járművezetővel szemben Makón és Szegeden.

Hazánkban 17 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt, valamint szilveszter éjjel és az újév első óráiban 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában