Több, mint egy évre elég potencianövelővel bukott le a határon

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a koszovói férfivel szemben, aki 420 tasak potencianövelőt próbált meg behozni Röszkénél. Egy embernek ez indokolatlan mennyiség, meg aztán forgalomba hozatali engedély sem volt.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2023. január 15. napján kora reggel jelentkezett belépésre Szerbia irányából Röszkénél, az általa vezetett autóval. A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre a vádlott nemleges választ adott, ám az elrendelt vámvizsgálat során a vámosok a csomagtartóban elrejtve megtaláltak és lefoglaltak 60 doboz, összesen 420 csomag szildenafil hatóanyagtartamú potencianövelő készítményt.

A lefoglalt szildenafil hatóanyagtartamú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek. Mennyiségük a javasolt napi egy csomaggal számolva egy személy számára indokolatlannak, kereskedelmi mennyiségnek minősül, melyre engedélye a vádlottnak nem volt. Az ügyészség a vádlottat gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában