Több százezer forintos kárt okozott

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit tavaly ősszel egy óvodában értek tetten lopáson a rendőrök.

delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 16-án, egy makói ingatlan kapuját megrongálva, majd az épület két ablakát is betörve bejutott a lakóházba, ahonnan különféle szerszámgépeket lopott el, közel 50.000 Ft összértékben. Egy hónappal ezt követően, 2022. szeptember 16-a éjjel az egyik helyi óvodába jutott be a kerítés befeszítésével, majd a bejárati ajtó üvegének betörésével. Itt magához vett egy 100.000 Ft értékű laptopot, valamint egy pár gyerekcipőt azért, hogy azokat elvigye, ekkor azonban a kiérkező rendőrjárőrök elfogták.

A vádlott által ellopott vagyontárgyak értékét mindkét esetben jóval meghaladta a betörésekkel járó rongálási kár: a vádlott az első esetben közel 100.000, míg a második esetben 250.000 Ft-os kárt okozott. - derül ki a Csongrád-csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vádlottat a járási ügyészség lopás bűncselekmények elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában