Csaknem száz migránst fogtak el

Ismét Csongrád-Csanádban találták a rendőrök a legtöbb illegális bevándorlót, viszont most embercsempész nem akadt horogra a vármegyében. Közben a határkerítésnél is volt dolguk a rendőröknek. Ott több mint 130 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

S.Z.

Illusztráció: Havran Zoltán

Összesen 96 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn az országban

 – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. A 96 emberből 84-et Csongrád-Csanád vármegyében találták a járőrök Ásotthalmon és Kübekházán. Bács-Kiskun vármegyében egy határsértőt találtak, de Győr-Moson-Sopron vármegyében Hegyeshalom területén is találtak migránsokat, összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a járőrök. Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 132 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Ismét elkaptak több embercsempészt is. Budaörs közigazgatási területén, lakott területen belül, március 27-én 0 óra 15 perckor, a járőrök ellenőriztek egy francia állampolgárságú férfit, egy francia honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A járműben 7, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Muraszemenyén ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 4 migránst találtak.

Nem sokkal később Mezőhegyes külterületén egy svájci rendszámú mikrobuszt állítottak meg az egyenruhások, amit egy 19 éves litván férfi vezetett. A gépkocsi rakterében 25 fő illegális bevándorló ült.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor iráni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában