Zákányszéknél kaptak el egy embercsempészt

S.Z.

Olyan zenei műveket választottak, amelyekhez mindenki tud kapcsolódni, emelte ki a zeneterapeuta. Fotó: Majzik Attila

Forrás: police.hu

Összesen 193 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap az országban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. Közülük 179-et Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon és Zákányszéken találtak. A többi 14 migránsra Bács-Kiskun vármegyében, Hercegszántón, Kelebián és Kecskeméten bukkantak. Ugyanaznap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán egy, a Csongrád-Csanádin pedig 200 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan az ország területére lépjen. Vasárnap Zákányszéknél egy embercsempész is lebukott. Egy lengyel rendszámú autóban találtak a rendőrök 5 illegális bevándorlót. A kocsit egy lengyel férfi vezette.

Azt is hétfőn közölte a rendőrség, hogy 583 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig, vagyis a teljes hétvégén. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 218, szombaton 160, vasárnap 193 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az elmúlt héten az ország területén 1265 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – március 6-tól 12-ig – a feltartóztatottak száma 921 volt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, marokkói, szír és szudáni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően őket is visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Zákányszéknél elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában