Garázdasággal vádolják a hódmezővásárhelyi buszos cég vezetőjét

Suki Zoltán

Nem tettek vallomást a vádlottak. Fotó: DM

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt állt szerdán bíróság elé Hódmezővásárhelyen három ember, akik közül az egyik a hódmezővásárhelyi helyi buszközlekedést működtető cég vezetője. Az egész ügy még tavaly májusban történt, amikor két vádlott, apa és fia felszállt az egyik buszra. Azonban szemlátomást részegek voltak, ezért a a sofőr leszállította volna őket. A férfiak azonban ezt nem tették meg, csak akkor amikor már a cégvezető, és az ő fia is a helyszínen volt. A cégvezető és a két utas ezután összeverekedett, ütötték és rugdosták egymást. Amikor a busztársaság vezetője és fia elindultak volna a megállóból, az idősebb férfi egy bicskát vett elő, és a cégvezető felé szúrt, de nem találta el. A megtámadott férfi fia végül az idős férfit fejbe rúgta, aki emiatt a földre került. 

Fotó: DM

Az előkészítő ülésen az ügyészség az elsőrendű vádlottnak, az apának beismerés esetén egy év három hónap börtönbüntetést indítványozott. A fiát, aki a másodrendű vádlott egy év – két év hat hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést ajánlottak, a cégvezetőt pedig 100 napi, összesen 150 ezer forintnyi pénzbüntetésre ítélték volna. Vallomást azonban egyikük sem tett, így a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság rendes ülésen tárgyalja majd az ügyet. A szerdai tárgyaláson még annyi derült ki, hogy az idősebb férfi 1991 óta cselekvőképességét kizáró gondnokság alatt álló, és folyamatosan pszichiátriai kezelést kap. A bíróság ezért igazságügyi elmeszakértői vizsgálatot kért, és több tanú, köztük az intézkedő rendőrök maghallhatását is elrendelte. Hogy mikor folytatódik a per, egyelőre nem tudni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában