Helyi kék hírek

2023.04.21. 13:35

Négy vármegyében találtak migránsokat

S. Z.

Fotó: Teknős Miklós

Összesen 214 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 csoportban 203 határsértőt találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében két migránst tartóztattak fel Kelebián. De találtak illegális bevándorlókat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében és Győr-Moson-Sopron vármegyében is.

Ugyanaznap a rendőrök a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 1, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 462 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír, szomáliai, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában