Több millió forinttal károsítottak meg csengelei és balástyai lakosokat

A Kisteleki Rendőrkapitányság hívta fel a figyelmet a kistelekjárás-portál oldalon a csalók tevékenységére.

delmagyar.hu

Összesen eddig három sértettől, két balástyai lakostól, egy csengelei lakostól csaltak ki pénzt csalók úgy, hogy megszerezték a bankkártya adataikat. A honlap szerint az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett, hogy személyes és bankkártya adatokat szereztek meg ismeretlenek és ezzel nagyobb összeget vettek fel a károsultak számláiról.

A bűncselekmények a következők voltak: 
"2023.04.01-én a Jófogás weboldalon a Foxpost.hu futárszolgálat oldalának látszó weboldal felhasználásával a banki adatait megtévesztéssel megszerezték egy balástyai lakosnak, majd a sértett bankszámlájáról 970.743,-Ft összeget emeltek le."

"2023.03.25-én 16:15-16:20 közötti időben a tudta és belegyezése nélkül a bankszámla adatait megszerezve pénzt vettek le egy balástyai lakos bankszámlájáról, a bűncselekménnyel okozott kár: 95.000,-Ft."

"2023.02.13-án pénzt utaltak át két alkalommal bankszámlájáról egy csengelei lakosnak úgy, hogy a bankkártya adatait illegális módon megszerezték. A bűncselekménnyel okozott kár: 3.740.000,- Ft."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában