Az ügy egyre bonyolultabb

2023.05.09. 12:30

Hamis lehet a vallomás a szekercés gyilkos ügyében

Korábbi zárkatársainak a meghallgatásával folytatódott a Szegedi Törvényszéken kedden annak a férfinek a pere, akit barátja megölésével vádolnak. Az ügy egyre bonyolultabb, mert az egyik zárkatárs megbukott a hazugságvizsgálaton, pedig ő volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy a férfi elmondta neki, mit tett. A holttest pedig továbbra sincs meg.

Suki Zoltán

Nem lesz egyszerű dolga a bíróságnak a döntéshozatalkor. Fotó: Török János

Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt áll bíróság előtt egy férfi, akinek az ügyében négy korábbi zárkatársát hallgatta meg a Szegedi Törvényszék tanácsa. A négy férfi közül csupán egyetlen mondta azt a bíróság előtt, hogy a férfi bevallotta neki a gyilkosságot. Ő azt vallotta, hogy a vádlott elmondta neki, hogy baltával csapta fejbe a barátját. A korábbi zárkatárs azt is elmondta, hogy a gyilkossággal vádolt férfi rendszeresen gyógyszereket szedett, és egyik este – amikor bevette az aznapi adagot – beszélt neki a gyilkosságról. Ez a tanú egyébként megbukott a poligráfos vizsgálaton.

A másik három korábbi rab pedig azt állította, hogy nekik sosem beszélt a férfi a gyilkosságról, és arról se, hogy valaha elásott volna bárkit is.

Fotó: Török János

Korábban megírtuk, hogy egy 38 éves férfit vádolnak emberöléssel a Szegedi Törvényszéken. Az ügyészség szerint a vádlott és a későbbi áldozat a 2000-es évek közepén ismerték meg egymást, egy munkahelyen dolgoztak. 2005–2006-ban egy ideig Csongrádon lakótársak voltak, időnként együtt ittak. A két férfi 2009. július 2-án is egy nagyobb társaságban együtt ivott egy csongrádi kocsmában, ahol összeverekedtek. Később a vádlott egy ismerősénél bográcsozott, amikor meglátta az utcán sétáló társát, és behívta az udvarra. A vádirat szerint ezután egy 30-40 centis fanyelű szekercével fejbe vágta és egy piszkavassal szív tájékon szúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt. Ezután egy ismerősével a szekercét és a piszkavasat elrejtette, majd a holttestet egy kézikocsival a Tisza árterébe vitték, és a vádlott elásta. A holttest azóta sincs meg, pedig többször is keresték az ártérben.

Fotó: Török János

A nyomozók 11 évvel az eltűnés után, 2020 nyarán jutottak olyan információkhoz, amelyekből rájöttek, hogy a keresett férfit megölhették. Ezután fogták el a vádlottat. A holttest eltüntetésében közreműködő férfi bűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában