Helyi kék hírek

2023.05.19. 13:19

Három embercsempészt kaptak el

S. Z.

Összesen 164 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 11 csoportban 130 migránst találtak, Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon és Szegeden. Találtak illegális migránsokat Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 185 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

És ismét elfogtak három embercsempészt a vármegyében. Domaszéken egy rendszámú autót állítottak meg, amit egy román férfi vezetett. Öt utast szállított. Utána Ásotthalomnál állítottak meg egy német mikorbuszt, amit egy német férfi vezetett, egy másik német férfivel. A gépkocsiban 17 férfit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen eljárás indult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában