Letartóztatásban a rendőrökre székkel támadó férfi – Fotóval

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatott ki egy férfit gyanúsítottként, akinek letartóztatását is indítványozta.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint 2023. május 15-én délután Szeged belvárosában a 35 éves férfi erőszakos bűncselekmények elkövetését hangoztatta. A közelben tartózkodó, gyalogos járőrszolgálatot ellátó rendőrök észlelték a férfi fenyegető magatartását és felszólították cselekménye abbahagyására.

A férfi a felszólításra nem reagált, de a kiabálást abbahagyva haladt tovább a sétálóutcán. A rendőrök a férfi mögött haladtak, amikor egy kávézó teraszához érve az elkövető hirtelen felkapott egy 3 kilogramm súlyú széket és azzal visszafordulva megindult a járőrök felé. A rendőrök felszólították, hogy tegye le a széket és nyugodjon meg, a férfi azonban ezúttal sem reagált és tovább közeledett a rendőrök felé. Az egyik rendőr intézkedés céljából a férfi elé lépett, aki ekkor a tőle nagyjából 2 méter távolságra lévő rendőrnek dobta az addig maga előtt tartott széket, ami eltalálta a rendőr védekezésként felemelt kezét, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. Ezt követően a férfi el akarta hagyni a helyszínt, azonban a rendőrök ebben megakadályozták és a földre vitték, hogy meg tudják bilincselni. Az elkövető kitartó ellenállását így is csak a három járőr tudta együttesen testi kényszerrel megtörni.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű férfit, aki vagyon elleni és kábítószer fogyasztásával elkövetett bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatály alatt áll.

Mivel a gyanúsított a kihallgatását megelőzően és annak során a részére kirendelt védőt érintően is személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetését helyezte kilátásba, az ügyészség indítványozta letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában