Helyi kék hírek

2023.05.01. 22:12

Oktatás és megerősített szolgálat a déli határszakaszon

A Mórahalmi polgárőrség kezdeményezésére, 2023. április 30-án, elméleti és gyakorlati oktatást tartottak az Országos Polgárőr Szövetség - Határvédelmi Polgárőr Tagozat polgárőreinek Szegeden.

delmagyar.hu

Fotó: polgárőrség

Az oktatásra érkező polgárőröket Batiz István a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke személyesen fogadta. A vármegyei rendőr-főkapitányság az oktatás idejére helyszínt és előadókat biztosított, ezzel támogatva az eredményes és hasznos tanulást a polgárőr tagok részére.

Az elméleti oktatást követően a gyakorlati oktatás következett. Az oktatás eredményes volt, hiszen Csongrád-Csanád vármegyéből, 6 egyesületből 25 fő polgárőr, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből, 5 egyesületből 15 fő polgárőr vett részt az előadásokon. 

Az oktatás követően összesen 40 polgárőr, 13 gépkocsival és technikai eszközökkel jelentkezett éjszakai megerősített közös szolgálatra a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen. A megerősített szolgálatellátást a szervezet részéről, Sárközi László határvédelmi polgárőr koordinálta a rendőrség szakmai iránymutatásai valamint kérései alapján. Az éjszakai szolgálat alatt, 129 fő illegális bevándorló került feltartóztatásra, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.  

Fotó: polgárőrség

A rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az oktatásra és a megerősített határvédelmi közös szolgálatra az alábbi egyesületektől érkeztek a polgárőrök: Tiszaföldvár, Jászjákóhalma, Tiszavárkony, Mezőtúr, Tiszajenő, Röszke, Domaszék, Üllés, Sándorfalva, Dóc és Mórahalom valamint a Mórahalmi mezőőrök is segítették és támogatták a megerősített szolgálatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában