Helyi kék hírek

2023.05.25. 08:42

Tizenöt szír migránssal bukott le egy tanzániai sofőr Szegeden

Több mint négyszáz illegális bevándorlót kaptak el szerdán Cspngrád-Csanád vármegyében a rendőrök.

delmagyar.hu

Archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 24-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 264 határsértőt tartóztattak fel és 189 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 235 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, marokkói és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 2023. május 24-én 16 óra 20 perckor Szeged közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak tanzániai állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 15 fő magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában