Ásotthalmon és Mórahalmon találtak migránsokat

Összesen 172 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

S.Z.

Forrás: police.hu

Összesen 172 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében ezúttal 7 csoportban 149 migránst találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében 5 határsértőt találtak, de kaptak el illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron vármegyében is. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, pakisztáni, iráni és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az európai határok biztonságának megerősítését javasolja Lengyelország abban a tervezetben, amelyet Mateusz Morawiecki az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek találkozóján mutat be. Az elnök szerint támadás készül Európa ellen, Európa határai nincsenek biztonságban. Hozzátette, hogy a biztonságos határokról szóló javaslatában Varsó nemet mond a migránsok kényszeráttelepítésére, a vétójog, a szuverenitás, a tagállamok önálló döntéshozatalát biztosító elvek megsértésére. Az ötpontos tervezet értelmében az uniós költségvetésből több pénzt kell szánni a külső határok hatékony őrizetére, és meg kell reformálni a Frontex határ- és partvédelmi ügynökséget, hogy az hatékonyan küzdhessen az embercsempészek ellen. A tervezet egyik pontjában az EU-ba érkező bevándorlók szociális juttatásainak csökkentését javasolják, továbbá azt, hogy ne tűrjék tovább a civil szervezetek együttműködését az embercsempészekkel, és az EU az Interpol segítségével hatékonyan harcoljon az utóbbiak ellen.

 

KÉPALÁ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában