Három embercsempész is lebukott

delmagyar.hu

Fotó: Teknős Miklós

Embercsempészeket kaptak el a rendőrök kedden Mórahalmon, Ásotthalmon és Forráskúton is – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság közleményéből. Azt írták, hogy először Mórahalmon

állítottak meg egy bolgár teherautót, amelyet egy török férfi vezetett. A járműben rajta kívül 16 külföldit találtak. Nem sokkal később Ásotthalmon ellenőriztek egy moldovai rendszámú autót, azt egy moldovai férfi vezette. Az autóban 9 migránst találtak. Utána pedig már Forráskúton volt dolguk a rendőröknek, ahol egy osztrák rendszámú teherautóban találtak 23 külföldi férfit.

A közleményből azt is kiderült, hogy kedden az országban összesen 354 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád vármegyében 13 csoportban 282 határsértőt találtak Ásotthalmon, Bordányban, Forráskúton, Kisteleken, Mórahalmon és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskunban most 28 migránst találtak. De ismét bukkantak illegális bevándorlókra Győr-Moson-Sopron, Pest és Heves vármegyékben is.

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2, a csongrád-csanádin pedig 192 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, líbiai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában