Lezárt akta

2023.06.22. 12:00

Tetten ért autóbontók – Fotók

Gazdátlanul parkoló autót szereltek darabjaira egy szegedi piacon helyi fiatalok. A rendőrök a nyomozást lezárták az ügyükben, lopás miatt kell felelniük.

delmagyar.hu

A szegedi fiatalok 2023. január 3-án éjszaka határozták el, hogy szétszedik a közelben lévő piacon gazdátlanul parkoló BMW-t, majd alkatrészeit pénzzé teszik. A 19 éves férfi és 17 éves társa a valaha szebb napokat élt autó lámpabúráját, hűtővíztartályát, olajtartályát is leszerelték, de elraktak még különböző tartályfedeleket és a sebességváltó szoknyát is. A közelben járőröző körzeti megbízottak felfigyeltek a jármű körül gyanúsan tevékenykedő párosra, ezért jobban szemügyre vették, hogy mi történik. Miután a fiatalokat ellenőrzés alá vonták, a gyanú azonnal beigazolódott, a szétszerelt autó alkatrészeit megtalálták a páros járművének csomagtartójában. A rendőrök a tetten ért bontókat elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A bűncselekmény elkövetését nem vitatták, tettüket elismerték a nyomozóknak. – írja a police.hu

Ellenük lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szegedi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában