Kilenc csoportban találtak migránsokat

Csongrád-Csanád vármegyében, 9 esetben összesen 285 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

S.Z.

Összesen 312 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szombaton – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében ezúttal 9 csoportban 285 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében, 2 csoportban 6 migránsra bukkantak Homoródon és Mélykúton.

De találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron vármegyében, Nógrád vármegyében és Somogy vármegyében is.

Érdekesség, hogy Békés vármegyét általában elkerülik a migránsok. Most azonban a rendőrség azt közölte, hogy szombaton a vármegyében 2 csoportban 6 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, iraki, pakisztáni, srí-lankai és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban a személyazonosságukat nem tudták igazolni, azt pedig végképp nem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy nappal korábban, pénteken 263 határsértőt találtak az országban, és 80 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 1, tiltott határátlépés miatt 6 embert fogtak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában