Kábítószer hatása alatt késsel fenyegetőzött a többszörösen büntetett előéletű férfi

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki fényes nappal, Szeged belvárosában veréssel fenyegetőzött, majd egy hónapra rá lakóhelyén késsel ordítozva garázdálkodott még tavaly nyáron. 

A vádirat szerint a vádlott 2022. június 9. napján, 14 óra körüli időben Szeged belvárosában megszólított egy három fős társaságot, és pénzt kért tőlük. Mivel nem kapott, azt kérte, hogy legalább a telefonjukat telefonálásra adják át neki, de a fiatalok ezt is megtagadták. Ekkor a vádlott ingerültté vált, követni és hangosan szidalmazni kezdte őket, majd egyiküket ököllel az arcán megütötte, másikukat pedig megpróbálta fejbe rúgni. Cselekményét csak azért hagyta abba, mert az egyik sértett telefonon értesítette a rendőrséget. 

Az esetet követően a többszörösen büntetett előéletű férfit a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte. A vádlott 2022. július 8-án, 14 órakor a kényszerintézkedés végrehajtási helyéül kijelölt társasház udvarára lement. Itt artikulálatlanul üvöltözve azzal fenyegetőzött, hogy amelyik lakó ki mer jönni az épületből, azt „megöli”. Mikor egy nő emiatt kérdőre vonta őt, a vádlott szitkozódva megindult felé. A sértett segítséget kért a párjától, aki kérdőre vonta a férfit. Őt ekkor egy késsel a kezében, obszcén káromkodások kíséretében kezdte fenyegetni a vádlott, a férfi fellépése láttán azonban megijedt, és a lakásába visszaszaladt. 

A vádlottat a nyomozó hatóság még aznap elfogta. A tőle ekkor vett vizeletminta kábítószer fogyasztás tényét igazolta. 

A vádlottat a járási ügyészség két rendbeli garázdasággal, két rendbeli zaklatás vétségével valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.  

Vádemeléskor letartóztatás hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában