Négy embercsempészt kaptak el Ruzsán

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 340 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 13 csoportban 302 migránst találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán. Győr-Moson-Sopron vármegyében 22 határsértőre bukkantak, de találtak migránsokat Pest vármegyében is.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 207 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

És ismét lebukott több embercsempész is. Egy török és német kettős állampolgárságú férfit Ásotthalmon kaptak el, a kocsijában egy külföldivel.

Ruzsán pedig rövid idő alatt négy embercsempészt kaptak el. Egyikük 4, egy másik 6, harmadik társuk egy másik férfivel közösen pedig 10 külföldit akart Nyugat-Európába csempészni. Utóbbi két moldáv állampolgárságú férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de rövid időn belül elfogták őket is.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, albán, indiai, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Ezt alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában