Helyi kék hírek

2023.07.23. 10:27

Önkéntes tűzoltóink aktív szombatja – bálatűz, babaházra dőlt fa

Delmagyar.hu

Tegnap este folyamán a Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltók megbeszélésén többek között arról is beszéltünk, hogy ma délelőtt befejezésre kerül a tűzoltó szertár gipszkartonjainak felrakása. Azonban az élet teljesen átírta eme nyugodalmasnak tűnő tervet, hiszen 09.32. jött az SMS, hogy szalmabálák égnek a szigeti határban. Az építési munkálatok pillanatok alatt felfüggesztésre kerületek, irány a helyszín – ahol a hivatásos tűzoltók szakmai útmutatása mellett, sikeresen estek át a tűzkeresztségen. Érdekes, hogy a baj nem jár egyedül hat perc múlva (09.38.) újabb segélykérő telefon: óvodánk babaházára rádőlt a tegnap esti vihart követően egy hatalmas nyárfa, beszakítva annak tetejét. Így a szombati ebédet későbbre tolva, derék lánglovagjaink -az oltást befejezve- tevékenységi területüket áttették az óvoda udvarára. Szomorú látvány fogadta őket, hiszen a kidőlt fa lombozata alatt szinte teljesen eltűnt a 40 éve épített babaház - írja a polgármeste a Facebookon.

Néhány pala összetört, illetve az ereszcsatorna is megrongálódott így, ha a kedves olvasók közül valakinek van otthon néhány hullámpalája és azt felajánlaná nemes célra, valószínűleg sok hálás szót kapna érte. De, ha véletlen egy önzetlen bádogos is olvasná eme sorokat, kisgyermekeknek nyújtandó segítségét szívesen fogadják a Tiszaszigeti óvodában.

Zárásként, köszönöm András Nimród vezette kis csapatnak, hogy segítettek a bajban, látva munkájukat azt gondolom településünk minden lakója a jövőben is számíthat Tiszasziget önkéntes tűzoltóira!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában