Öt településen találtak migránsokat

Suki Zoltán

Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 406 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 csoportban 362 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Ruzsán, Öttömösön és Kiszomboron. De találtak migránsokat Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron és Pest vármegyében is.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig 197 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt.

Ásotthalom egy embercsempészt is elfogtak. Egy román rendszámú autót állítottak meg, de a sofőr kiugrott és megpróbált elmenekülni. Azonban nem jutott messzire, gyorsan elfogták. Összesen 23 külföldivel indult volna Nyugat-Európa felé.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, afgán, török, pakisztáni, iráni, indiai, algériai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Közben pedig a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 reggeli műsorában arról beszélt, hogy a kötelező migránskvótáról szóló uniós elképzelés elfogadása esetén egy 10-30 ezer embert befogadó migránsgettót kellene létrehozni Magyarországon. Bakondi György szerint ráadásul ez nyitott tábor lenne, vagyis a sokszor erőszakos migránsok ki-be járkálhatnának, veszélyeztetve a magyar és az európai emberek biztonságát. Hasonló tábor működik Olaszországban Lampedusa szigetén, ahol tarthatatlan állapotok uralkodnak, megnehezítve az ott élők mindennapi életét – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában