Több, mint 1600 tő marihuánát neveltek – vádemelés

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfival és egyikük élettársával szemben, akik Hódmezővásárhelyen létesítettek kábítószerültetvényt.

A vádirat szerint a vádlottak a nő tulajdonában álló telek szabadtéri részén, illetve erre speciálisan kialakított beltéri helyiségekben marihuánaültetvényt alakítottak ki. Az növényeket a pár gondozta, beérésüket követően azokat betakarították, szárították, majd a kiadagolt kábítószert társuk értékesítette.

A tanyaingatlanon 2022. június 8-án a nyomozó hatóság összesen 1630 tő marihuána növényt, 6 kg, már szárítás alatt álló ágvégződést, valamint az értékesítéshez szükséges egyéb eszközöket foglalt le.

A főügyészség a vádlottakat társtettességben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A lefoglalt kábítószer mennyisége több, mint tizenhatszorosa a minősítés alapját képező törvényi határértéknek.
A vádemeléskor letartóztatásban lévő elkövetők bűnösségének kérdésben a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A képeket a rendőri intézkedéskor a nyomozó hatóság készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában