558 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében

Delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. augusztus 29-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 657 határsértőt tartóztattak fel és 120 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében, 17 esetben összesen 558 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 4 esetben 120 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton  2023. augusztus 29-én 21 óra 35 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy szerb férfit, aki egy szerb honosságú személygépkocsival 11, magát szír állampolgárnak valló, illegális migráns személyt szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Olvasható a Police.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában