Csongrád-Csanád vármegye

2023.08.01. 16:20

A hétvégén zárul a pótfelvételi határideje

Koós Kata

A Szegedi Tudományegyetem tíz karán hirdettek pótfelvételi lehetőséget. Archív Fotó: Török János

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárásban 35 egyetemen és főiskolán van lehetőség az agrár, a hitéleti, az informatika, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány, a pedagógusképzés és a természettudomány képzési területek egyes szakjaira állami ösztöndíjas formában is jelentkezni. Önköltséges képzéseket 47 intézmény kínál valamennyi képzési területen. Összesen négy és félezer meghirdetésből lehet választani – tájékoztatott a felvi.hu. 

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek a felsőoktatásba. Jelentkezni kizárólag az e-felvételiben lehet legkésőbb augusztus 6-ig. A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, augusztus 6-án éjfélig hitelesíteni is kell a jelentkezést, amit kizárólag Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. A csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni. Az esetleges gyakorlati és alkalmassági vizsgákra az idő rövidsége miatt a felsőoktatási intézmények nem küldenek külön behívó levelet, azok időpontját a pótfelvételi hirdetményben közlik. 

A Szegedi Tudományegyetemen a Fogorvostudományi és a Bartók Béla Művészeti Kar nem, a többi tíz kar azonban hirdetett pótfelvételi lehetőséget. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi, a Gyógyszerésztudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, a Mezőgazdasági, a Természettudományi és Informatikai, valamint a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon is van lehetőség állami finanszírozású képzésekre jelentkezni. 

A pótfelvételi ponthatárait várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában