Illegális bevándorlás

2023.08.31. 10:49

Ezernél is több migránst fogtak

Kiss Anna

Forrás: Police.hu

Mozgalmas napja volt szerdán az egyenruhásoknak vármegyénkben, hiszen Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén is illegális migránsokat fogtak, összesen 562-őt. Emellett 409 fő esetében sikerült megakadályozniuk a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során ismeretlen, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá embercsempészeket is fogtak a vármegyénkben szerdán a rendőrök. Először Ruzsánál vontak ellenőrzés alá egy lengyel rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy lengyel férfi vezetett. A jármű rakterében 30, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott. Ezt követően Zákányszék külterületén akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy iraki állampolgár vezetett. Azonban a sofőr a megállítást követően kiugrott a járműből és futva elmenekült. Elfogása közben ellenállást tanúsított, ezért vele szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt is eljárást indítottak. A jármű rakterében 19, magát szintén szír állampolgárnak valló férfit és nőt találtak az egyenruhások.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában