Fényes nappal verte halálra barátját

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, egy szegedi kiserdőben olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy a sértett életét vesztette. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott és a sértett több mint egy éve ismerték egymást. A vádbeli eseményeket megelőzően mindenhová együtt jártak, sátrakból készített otthonokban laktak és gyakran fogyasztottak együtt alkoholt. 2022. június 26. napján a vádlott sátra ismeretlen okból leégett. Ezután a férfi neheztelt a tűz idején saját sátrában alvó sértettre, mondván, hogy nem akadályozta meg a lángok terjedését.

A tűzesetet követő nap délelőttjén a vádlott cimboráival együtt, a közelben italozott. Ennek során egyre jobban felidegesítette magát azon, hogy immáron nincsen hol aludnia. Haragjában a lábánál fogva kirángatta a saját sátrában részegen alvó sértettet, majd ököllel az orrába ütött. A vádlott végül a déli órákban értesítette a mentősöket, ők azonban már nem tudtak segíteni a sértetten.

A főügyészség a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette elkövetésével vádolja.

A vádemeléskor más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában