Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a moldáv férfinak, aki a rendőrök elől menekülve okozott halálos balesetet.

Delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. augusztus 10. napján éjfélt röviddel követően vett fel az általa vezetett autóba 19, magát szír állampolgárságúnak valló illegális határátlépőt azért, hogy őket a megbízói utasítása szerint Ausztriába szállítsa. A férfit kis idő múlva Ásotthalom külterületén a rendőrök igazoltatni akarták. A gyanúsított először megállt, majd miután a rendőrök az autóból kiszálltak elhajtott és a folyamatos jelzések ellenére sem állt meg. A férfi a nagy sebesség és az utasok száma miatt egy kanyarban kisodródva az autó feletti uralmat elvesztette és egy vízelvezető árokba borulva állt meg. 

A baleset következtében 1 illegális határátlépő a helyszínen életét vesztette, míg 4 személy súlyos és további 14 utas könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a balesetet követően az erdőbe menekült, ahonnan a rendőröknek több órai kutatást követően sikerült őt előállítaniuk és őrizetbe venniük.

Az embercsempészés bűntette és a halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárásban a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta az ügyészség. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában