Egy gyermek vesztette életét az ásotthalmi balesetben

Orosz embercsempész okozott halálos balesetet Ásotthalomnál. Csütörtök éjfél után egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A balesetben a jármű 19 utasa megsérült, egyikük, egy kisgyerek olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. Az orosz állampolgárságú sofőr ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. Vármegyénkben nem ez volt az első halálos baleset, amit embercsempész okozott.

Delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Embercsempész kisbusza sodródott le az 55-ös útról Öttömös felé a Back kápolna előtt nem sokkal csütörtök éjfél után. A kisteherautó Ásotthalom irányából Öttömös felé haladt, amikor a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök ellenőrizni akarták. A jármű vezetője nem állt meg, menekülni próbált. A kocsi nem sokkal később lesodródott az útról és a bal oldali árokba borult. A kisteherautóban 19 migráns utazott, mindannyian megsérültek. Egyikük, egy gyerek olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök hőkamerás drónnal vizsgálták át a környező bokros területet, ahol megtaláltak és el is fogtak egy férfit, aki vélhetően a halálos balesetet okozó sofőr volt. Az orosz állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. A mikrobusz utasai szírnek vallották magukat.

Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere hozzátette, egy újra népszerű embercsempész-gyűjtőpontnál történt a halálos baleset, Öttömös felé a Back kápolna előtt. Rendszeresen itt szokták felvenni a migránsokat az embercsempészek.

Vármegyénkben legutóbb 2021. december 13-án történt ehhez hasonló tragédia. Hét ember meghalt, négy pedig megsérült, amikor az 55-ös főúton, Mórahalom belterületén egy menekülteket szállító autó egy ház falának ütközött és felborult. A kocsiban tizenegyen utaztak, heten a helyszínen szörnyethaltak. A tegnapihoz hasonló módon a tragédia akkor történt, amikor a szerb rendszámú egyterű sofőrjét a rendőrök igazoltatni akarták. A férfi menekülni próbált, az autó nagy sebességgel egy háznak csapódott, felborult. A sofőrt a helyszínen elfogták, embercsempészés mellett halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás ellene. 2022 év végén emeltek vádat az ügyben, a szerb férfit társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolták meg.

A két évvel ezelőtti tragédia helyszínétől néhány száz méterre 2022-ben megismétlődött a karambol. 2022. december 4-én egy román rendszámú BMW-t vezető román embercsempész a rendőrök elől menekülve egyenesen áthajtott a körforgalmon és felborult. A járműben a román sofőr mellett hét utas ült. Akkor nem halt meg senki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában