Hét rendőrt sebesítettek meg migránsok

Összesen 472 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Ásotthalmon, Mórahalmon, Ruzsán és Szegeden találták.

Suki Zoltán

Rendőrautókat tesznek tönkre az illegális bevándorlók. Fotó: police.hu

Közben a rendőrség arról is beszámolt, hogy 2023-ban több mint százezerszer kellett intézkedniük Magyarországon az illegális migránsokkal szemben.

Ezzel együtt nőtt a rendőrökkel szemben alkalmazott erőszak is. A határvédők napi szinten élik át, hogy különböző tárgyakkal – téglákkal, kövekkel, fadarabokkal – dobálják őket, de az illegális migránsok nem riadnak vissza csúzlival kilőtt csapágygolyók, csavarok vagy gázspray használatától sem. Az ilyen támadásokban idén eddig 7 rendőr sebesült meg. Jelentős kár keletkezett 113 rendőrségi járműben, továbbá kamerákat és egyéb technikai eszközöket tettek tönkre. 

Forrás: police.hu

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának adatai szerint csak a kerítés sorozatos átvágásának bruttó javítási költsége több mint 260 millió forint volt idén. A rendőrök az illegális bevándorlóknál több alkalommal is láttak lőfegyvert és hallottak lövéseket Szerbia területéről. A nagy létszámú migránscsoportokat folyamatosan segítik az embercsempészek; idén augusztus 24-ig 747 eljárás indult országszerte embercsempészés miatt.

Forrás: police.hu

A rendőrség szerint Magyarországnak a térségben kiemelkedő szerepe van az illegális migrációs hullám feltartóztatásában, és továbbra is mindent megtesznek azért, hogy ezt folyamatosan teljesíteni tudják. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában