377 migránst tartóztattak fel pénteken

2023.08.19. 11:42

Ismét lebukott egy embercsempész Csongrád-Csanádban

Összesen 434 határsértőt tartóztattak fel pénteken a rendőrök, és 613 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Az ORFK tájékoztatása szerint Mórahalomnál egy embercsempészt is elfogtak.

Varga Anna

Illusztráció: Karnok Csaba

Pénteken Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 377 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén – tájékoztatott szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanádban összesen 20 esetben 613 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 11 embert fogtak el, embercsempészés miatt pedig 5 ember ellen indult büntetőeljárás. Közülük egy román férfit Mórahalom térségben fogtak el. Az ORFK azt írta, hogy Mórahalom közigazgatási területén pénteken délelőtt a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett. A jármű vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg, majd haladása során egy vízelvezető árokba hajtott, a baleset során személyi sérülés nem történt. A járműben 8 fő magukat török, szír és afgán állampolgárnak valló férfi és nő utazott. Az utasokat visszakísérték a határzárhoz, a járművezetővel szemben pedig embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában