Kapukilincsbe vezetett áram rázott meg egy makói férfit

Csütörtök délután megrázott az áram egy férfit a makói Dembinszky utcában – a szembeszomszéd kapujának kilincsét fogta meg, nem tudta, hogy áram van belevezetve. Az áramütött férfi nem sérült meg, szomszédja ellen emberölési kíséret miatt indult eljárás, a főügyészség pénteken indítványozta a letartóztatását.

Szabó Imre

- Szerintem mindannyiunkat meg akart ölni – mondta csütörtökön délután a Dembinszky utcában Mursa Attiláné, akinek a 27 esztendős fia szenvedett áramütést a szemben lévő ház kapujánál. - Attila azért ment át, mert meg akarta kérni a szomszédot, adja vissza a járókeretet, amit ellopott tőlünk. Anélkül ugyanis édesanyám nem tud járni, nagyon beteges szegény – mesélte az esetet Mursa Attiláné. Amint a fia a szomszédot szólongatva megfogta a kilincset, megrázta az áram. Nyomban utána sarkon fordult, hazament és elmondta, mi történt. Közben a szomszéd kijött egy késsel, hadonászott, fenyegetőzött. Édesanyja hívta a mentőket és a rendőrséget.

Mursa Attiláné a szemben lévő ház előtt, aminek a kapukilincsébe áramot vezetett a szomszéd. Fotó: Szabó Imre
Mursa Attiláné a szemben lévő ház előtt, aminek a kapukilincsébe áramot vezetett a szomszéd. Fotó: Szabó Imre

Az áramütött férfinek alighanem nem lett semmilyen komolyabb sérülése, ugyanis miután a kórházba vitték, onnan elment. Mi sem találkoztunk vele. Édesanyja azt mondta, nem látták el, mert nincs társadalombiztosítása.
A szomszédot, aki áramot vezetett a kertkapu kilincsébe, éppen ottjártunkkor vitték el a rendőrök. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint emberölés kísérlete miatt indítottak ellene nyomozást. A szomszédok azt mondták a Délmagyarországnak, hogy a férfival korábban is gyakran voltak gondok: erősen ivott, gyakran viselkedett fenyegetően, volt, akit azzal is megfenyegetett, hogy megöli.

A ház, amelynek a kapukilicsébe áramot vezettek, erősen lepusztult, szerény körülményekről árulkodik. Az előtte lévő árokban egy vastag fahusáng hevert – a férfi állítólag hangoskodva ezzel fogadta a kiérkező rendőröket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában