Letartóztattak három embercsempészt

Suki Zoltán

Forrás: Police.hu

Letartóztatott a Szegedi Járásbíróság a hétvégén három külföldi férfit, akiket a múlt héten embercsempészésen értek tetten – közölte hétfőn a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. Azt írták, először a rendőrök augusztus 25-én, 9 óra körül Forráskúton akartak ellenőrizni egy autót. A kocsit vezető férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére nagy sebességgel menekülni kezdett, közben a szalagkorlátnak is ütközött. Miután az autó megállt, a gyanúsított és az általa szállított 9 külföldi is futva menekülni kezdett. A másik ügyben, ugyanezen a napon a rendőrök állampolgári bejelentés alapján igazoltatták egy kisteherautó, valamint az azt kísérő személyautó sofőrjeit a szerb-magyar határ közelében. Az intézkedéskor a furgonban 21 külföldit találtak. A minősített embercsempészés miatt indult bűnügyekben az ügyészség azért kérte az embercsempészek letartóztatását, mert attól tartanak, hogy megszöknének, ha szabadlábon maradnának.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig arról számolt be hétfőn, hogy vasárnap összesen 599 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 csoportban 527 határsértőre bukkantak Ásotthalmon, Kisteleken, Mórahalmon és Röszkén.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 165 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, marokkói, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában