Lopott bankkártyaadatokkal vásárolt egy szentesi fiatal

A szentesi rendőrök lezárták az eljárást annak a fiatalnak az ügyében, aki jogellenesen megszerzett bankkártyaadatokkal vásárolt több esetben is.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

A rendőrségre 2023. március 7-én délután érkezett bejelentés, mely szerint egy szentesi férfi bankszámláját ismeretlenek megterhelték. A sértett elmondta, hogy nem tudja, mikor történt a tranzakció, ő akkor észlelte a hiányt, mikor a fizetését sikertelenül próbálta készpénzzé tenni. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során a látókörükbe került egy öcsödi fiatal, aki korábban édesanyjával járt látogatóban a sértettnél. A fiú kihallgatásán elmondta, hogy miután a férfi bankkártyájáról fotót készített, több alkalommal is használta a birtokába jutott adatokat vásárlásai során. Nemcsak ételt rendelt házhoz, vonatjegyet is fizetett, valamint egyéb termékeket is vásárolt külföldről összesen 200 000 forint értékben.

A Szentesi Rendőrkapitányság lezárta a csalás bűntette miatt indult eljárást, az ügy iratait pedig megküldte az ügyészségnek. 

Olvasható a Police.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában