Helyi kék hírek

2023.08.17. 16:10

Szabadka mellett robbantottak

Jeszenszky Zoltán

Eldobott útlevelek a szerb-magyar határ közelében. Fotó: Pannon RTV

– írja a környékbeli lakókra hivatkozva a Pannon RTV. A portál beszámolója szerint hajnali fél három környékén figyeltek fel  a környékbeliek a hatalmas detonációra, amely az erdő mélyéből jött, a lakott területen kívül eső részről. Azt egyelőre nem tudják, hogy kézigránát, vagy valamilyen más robbanószerkezet okozta az ijedtséget. Egy biztos, a Makkhetesi erdő környékén lakók közül senkinek nem esett bántódása. 

A Szabad Magyar Szó úgy tudja, hogy az erdőben lévő régi lőtéren egy kézigránát robbanhatott fel az embercsempészek közötti leszámolás során. Az online lap arra emlékeztet, hogy az embercsempészek közötti leszámolások július 2-án kezdődtek, amikor egy személy meghalt, hat pedig megsebesült egy lövöldözésben. Ettől kezdve a fegyveres összetűzések rendszeresekké váltak a szabadkai erdőkben, sőt kiterjedtek a környező településekre is.

A Makkhetesi erdőben csapnak össze az egymással rivalizáló embercsempészbandák. Fotó: Pannon RTV

A vajdasági Pannon RTV tudósításából pedig az is kiderül, hogy Szabadkán és környékén a magánszállások tele vannak olyan migránsokkal, akik török útlevéllel érkeznek a preševói határátkelőn keresztül Észak-Macedóniából. Ők 90 napig legálisan, turistaként tartózkodhatnak Szerbiában. Az úti okmányaikat akkor dobják el, amikor bemennek az erdei illegális migránstáborokba és célba veszik a magyar határkerítést. A tehetősebbek repülőjárattal érkeznek Belgrádba, sokfelé a magyar határkerítés tövében az eldobott útlevelek között repülőjegyeket is talált a szabadkai tévé stábja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában