Elfogták a szegedi szamurájkardos lövöldözőket

Suki Zoltán

illusztráció (Fotó: Pexels)

Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel támadt egy banda Szegeden egy férfira, így akarták tőle behajtani az adósságot. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, több állampolgári bejelentés is érkezett szeptember 15-én késő délután a 112-es segélyhívó számra arról, hogy Szeged belvárosában lövéseket hallottak. A betelefonálók szerint az egész csak néhány percig tartott, a támadók és az áldozat is elmenekült.

A helyszínre rengeteg rendőrt küldtek, mert nem lehetett tudni, hogy mekkora a baj. Kikérdezték a környéken élőket, és a beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki először csak annyit volt hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit is, akik közül kettőt már elfogtak.
Kiderült, hogy a társaság egy tartozást akart behajtani a sértetten és annak családján. Ennek sajátos formát választottak: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában