Helyi kék hírek

2023.09.20. 22:03

Felrobbantotta magát egy férfi Esztergomban – egy rendőr meghalt, többen megsérültek – Galéria

Delmagyar.hu

Forrás: Magyar Nemzet

Egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot.

A robbanás következtében egy rendőr az életét vesztette, hat további sérültről tudunk.

A Magyar Nemzetnek megerősítették, Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett.

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információink szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos.

A nyomozó ügyészség vizsgálatot indított hivatalos személy elleni minősített erőszak miatt. A rendőri és ügyészségi intézkedés jelenleg is tart.

Robbantási szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, a zavart elméjű robbantó túlélési esélyei is csekélyek lehetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak a mentőegységek és a rendőrök mehetnek be.

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, ám néhány perce még mindig szállítottak el mentővel sérültet, egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

Az eddigi adatok szerint gázpalackot vagy gázpalackokat robbantott fel, a robbanásban egy rendőr, vélhetően terrorelhárító az életét vesztette.

A tettes állapotáról nincs hír, ám valószínűleg a súlyosan sérültek között van.

Olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában