Ásotthalom

2023.09.01. 12:30

Fokozott rendőri jelenlét az ásotthalmi gyermekek biztonságáért - Galéria

A száguldozó embercsempészek komoly veszélyt jelentenek az Ásotthalmon élőkre, éppen ezért péntektől megerősített járőrszolgálatot teljesít a rendőség a polgárőrséggel közösen a faluközpontba érkező menetrend szerinti iskolabuszok közlekedési idejében. A Kissori és a Gátsori útvonalakon látnak el közbiztonsági ellenőrzést a gyerekek és külterületen élők biztonságérzetének növelése érdekében.

Kiss Anna

Rendőrök és polgárőrök gondoskodnak arról, hogy a külterületekről biztonságos legyen az iskolába való eljutás. Fotó: Gémes Sándor

Annak érdekében, hogy minden gyerek biztonságosan eljusson az iskolába és onnan haza, megerősített járőrszolgálatot lát el a rendőrség a polgárőrséggel közösen Ásotthalmon a faluközpontba érkező menetrend szerinti iskolabuszok közlekedési idejében. Naponta fognak el nagy gázzal, életveszélyesen közlekedő embercsempészeket a településen és annak közelében, ezért van szükség a mostani intézkedésre. A rendőrök és a polgárőrök két irányból, a Kissori és a Gátsori útvonalakon látnak el közbiztonsági ellenőrzést. Pénteken lapunk is kilátogatott a helyszínre, hogy megnézzük, miként indult a tanév a településen, hogyan zajlik a megerősített járőrszolgálat.

A Délmagyarországnak a helyszínen Dobó Attila rendőr alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsének parancsnoka elmondta, a külterületeken élők biztonságérzetét tudják javítani ezzel az intézkedéssel. Hangsúlyozta, a gyerekek védelme, a bűnmegelőzés és a külterületi lakosság biztonságérzetének javítása is kiemelt feladatuk, ebben lépnek most előre a közös akcióval. A parancsnok kiemelte, köszönettel tartoznak a polgárőrség pozitív együttműködéséért. Beszámolt arról is, hogy már a tanév elejétől bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadásokat tartanak az ásotthalmi iskolában a diákoknak.

A megerősített járőrszolgálatot egyébként az önkormányzat kérte a rendőrségtől az illegális migráció miatt. Papp Renáta polgármester a Délmagyarországnak azt mondta, a lakosság fele, tehát sok gyermek is külterületen él, és elég nagy volt a nyugtalanság a lakók körében a gyerekek reggeli iskolába utazása miatt, hiszen a nagy gázzal, a településen gyorsan átjutni kívánó embercsempészek a reggeli órákban a legaktívabbak. Ezért döntöttek úgy, hogy reggel és délután is plusz védelmet kérnek a gyerekeknek a rendőrségtől és a polgárőrségtől. Hozzátette, ez nagy nyugalmat jelent a tanyavilágban élők számára.

A településvezető beszámolt arról is, hogy aggályos a helyzet, hiszen péntek reggel arról tájékoztatta a helyi mezőőr, hogy a múlt éjjel is több száz határsértőt tartóztattak fel, és a település több pontján péntek reggel is voltak migránscsoportok. Sőt, 4 olyan jármű rendszámát jelentették be a 112-es hívószámon, amelyet vélhetően embercsempész vezetett, az utastérben pedig valószínűleg migránsok voltak. Közölte, a külterületet és a faluközpont határait is terheli az illegális migráció, hiszen ott több gyűjtőpont van jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában