Lövöldöztek a szabadkai Lidl mellett

Migránsok lövöldöztek pénteken a szabadkai Lidl áruház közelében – számolt be az esetről a Pannon RTV. A vajadsági online lap arról írt, hogy a szemtanúk több lövést hallottak, egy személy kórházba kellett vinni. Szerdán a Szabadka melletti erdők estek egymásnak lőfegyverekkel a migránsbandák, sőt, a környékbeliek kézigránátok robbanását is hallották.

Jeszenszky Zoltán

Egy személyt a parkolóban láttak el a mentők, majd kórházba szállítottak.

Forrás: PannonRTV

Sokkolat a szabadkaiakat a legújabb fegyveres összecsapás: pénteken fegyverrel estek egymásnak az egyik áruház parkolójában a migránsok. A Pannon RTV tudósítása szerint a szemtanúk 4-5 lövést hallottak, egy migránst kórházba szállítottak, két másikat pedig őrizetbe vettek a szerb rendőrök. 

Szerdán a palicsi Tőzegbánya-tó környéki erdőben a lakott területekhez közeli részben szólaltak meg a fegyverek. A Pannon RTV-nek nyilatkozó helybeliek szerint két egymással rivalizáló embercsempész migránsbanda vívott közelharcot egymással. Heves tűzpárbaj alakulhatott ki és a lövöldözés nagyjából fél órán át tartott. A környéken élők két robbanást is hallottak.

A határ hazai oldalán is mozgalmasan telt a szerda. Az egyenruhások összesen 460 határsértőt tartóztattak fel, valamint 727 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Ahogy megszokhattuk, most is Csongrád-Csanád vármegyére nehezedett a nagyobb migrációs nyomás: a járőrök 18 esetben összesen 349 határsértőt tartóztattak fel. Ugyancsak találtak illegális határsértőket Bács-Kiskun, Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyékben is a járőrök.

A migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, de nem voltak náluk iratok. 

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 7 főt, Csongrád-Csanád vármegyében összesen 19 esetben 720 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Négy személy ellen pedig embercsempészés miatt indítottak büntetőeljárást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában