Vármegyei rendőrök és polgárőrök segítik a tanévkezdést

Delmagyar.hu

Illusztráció.

Forrás: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség / Facebook

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőrszervezetek Szövetségének polgárőreivel együttműködve folyamatosan jelen vannak a vármegye iskoláinak környékén, hogy a diákokat segítsék a következő hetekben - hangzott el a 2023. szeptember 1-jén tartott sajtótájékoztatón. A szakemberek az intézményekben is jelen vannak, a bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársak előadásokon beszélgetnek az ilyenkor jelentkező problémákról, mint például a vagyonvédelem, a drogprevenció,a gyermekek közti bántalmazás, vagy az online biztonság. A vármegye több iskolájában már iskolaőrök is segítik a munkát. A megelőzés rendkívül fontos, ezért kiemelt feladat, hogy a fiatalok minél kisebb korban találkozzanak a közlekedés különböző szintű ismeretével. Így a főkapitányság által indított Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra program egyre népszerűbb a Szegedi Tankerület oktatási intézményekben. A kisiskolásoknak indult komplex tudásanyagot feldolgozó képzés számos iskolában indul el és több ezer tanulót oktatnak majd a biztonságos közlekedésre. 
Az együttműködők közösen hangsúlyozták a megelőzés, és a szeptember elejei időszakban a gyermekekre való odafigyelés fontosságát.
 

Olvasható a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában