A viharkárokat számolták fel a tűzoltók az elmúlt hétvégén

Delmagyar.hu

Illusztráció: Kiss Annamarie

A péntek délutáni viharral kapcsolatban még szombaton is érkeztek bejelentések a szegedi főügyeletre, összesen tizenöt segélyhívást fogadtak az ügyelet munkatársai. Többek között Bordányba, Csongrádra, Szentesre, Hódmezővásárhelyre és Szegedre riasztották az egységeket, ahol a kidőlt fák és a lehasadt ágak adtak munkát a tűzoltóknak. A beavatkozásokat motoros láncfűrésszel végezték el az egységek, az esti órákra minden bejelentett helyszínen felszámolták a vihar nyomait a tűzoltók.

Vasárnap két műszaki mentéshez riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat. Kistelek városában, a Rákóczi utcában és a Remény utcában is a kidőlt fák veszélyeztették a forgalmat. A kisteleki hivatásos, valamint a szegedi és a kisteleki önkéntes egységek végezték el a műszaki mentést, a gyors beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés egyik helyen sem történt, a forgalom rövid időn belül helyreállt az érintett útszakaszon. 

Olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában