Ásotthalom az embercsempészek találkozóhelye

Két embercsempészt kaptak el a rendőrök csütörtökön Csongrád-Csanád vármegyében, mindkettőt Ásotthalmon.

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Összesen 729 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök csütörtökön az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében, 19 csoportban 648 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 6 illegális bevándorlót találtak Kiskunmajsán. De bukkantak migránsokra Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán, 14 csoport, összesen 533 ember rontott a határkerítésre, de sikerült őket megakadályozni abban, hogy Magyarországra lépjenek.

Ásotthalomnál két embercsempészt is elfogtak. Először hajnal 2 óra 15 perckor ellenőriztek egy albán férfit, aki egy magyar rendszámú kocsival próbált 7 külföldit Nyugat-Európába csempészni.

Este 21 óra 45 perckor pedig egy lengyel férfit állították meg, aki 11 külföldit fuvarozott.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, bangladesi, iraki, iráni, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az illegális migráció elleni küzdelem érdekében fokozott járőrtevékenységbe kezdenek a szlovén és horvát rendőrök horvát területen. Senad Jusic szlovén rendőrfőkapitány elmondta: horvát kollégájával operatív adatokat cseréltek, valamint konkrét intézkedésekben és eljárásokban állapodtak meg a migráció kezelése és a szervezett illegális bevándorlás elleni küzdelem érdekében, melynek része a szlovén-horvát közös járőrszolgálat fokozása is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában