Helyi kék hírek

2023.10.14. 12:35

Ásotthalomnál bukott le egy embercsempész

Pénteken összesen 808 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és 536 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság. Ásotthalomnál egy embercsempész is lebukott, 29 főt találtak a járművében.

Delmagyar.hu

Fotó: Csudai Sándor

A határrendészeti összesítőből kiderül, hogy ismét Csongrád-Csanádban találták a legtöbb illegális migránst, vármegyénken 19 esetben összesen 775 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Az ORFK azt is közölte, hogy a feltartóztatott illegális migránsok afgán, iraki, orosz, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyi okmányokat nem tudtak mutatni a rendőröknek, sem azt nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánk területén, így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás, közülük egyet Csongrád-Csanád vármegyében fogtak el.

– A járőrök október 13-án 13 órakor Ásotthalom térségében, az 55-ös számú főút 31. kilométerénél egy német honosságú tehergépjárművet ellenőriztek, amit egy német állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzéskor a járműben a sofőrön kívül 29, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott

 – írta a rendőrség. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket a határzárhoz, míg a járművezető szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. Mint ismert, az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában